Apple conduce într-un top interesant: cât de bine performează serviciul Apple TV+

de: Andrei Tilimpea
07 08. 2023

Apple TV+ conduce în topurile platformelor de video streaming după valoarea notelor date de spectatori pe site-urile de profil.

Două servicii de specialitate, JustWatch și Reelgood, au analizat modul în care se compară conținutul celor mai mari platforme de streaming din punctul de vedere al calității, arată Profit.

Analizând notele și recenziile lăsate de utilizatori pe IMDB.com, ambele servicii au ajuns la concluzia că, dintre toate platformele de streaming, conținutul produs de Apple TV+ se bucură de cele mai multe aprecieri.

În medie, producțiile Apple TV+ au nota 7,2 (din 10) pe IMDB.com. Urmează Max cu 6,93, Hulu cu 6,62, Disney+ cu 6,61 și Netflix cu 6,54. În clasamentul în care se mai regăsesc Peacock și Paramount+, pe ultimul loc vine Prime Video.

De cealaltă parte, Reelgood s-a uitat la producțiile cu cel puțin 300 de recenzii care au o notă mai mare de 7,5. Aceeași ierarhie este valabilă și aici, cu Apple TV+ pe primul loc.

De notat că serviciul Apple a reușit să depășească inclusiv HBO / Max, care, în mod tradițional, era considerată platforma cu conținutul de o calitate superioară serviciilor concurente.

Apple produce conținut de calitate

Apple TV+ are mult mai puține producții decât Netflix și celelalte platforme. Apple s-a concentrat în mod deliberat pe calitatea conținutului și atragerea unor nume mari, în loc să facă lansării pe bandă rulantă.

Întrebarea este dacă Apple va reuși să concretizeze în abonați calitatea producțiilor sale. Conform unei analize realizate de Reelgood pentru Statele Unite, TV+ ar avea o cotă de doar 2,1% dintr-o piață dominată de Netflix, Prime Video și Hulu.

Serviciul este primul serviciu de streaming care a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film cu CODA la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei.

În martie 2022, se estimează că Apple TV+ va avea 25 de milioane de abonați plătiți și încă 50 de milioane de telespectatori care accesează serviciul prin promoții.

Din păcate, însă, Apple nu a lansat serviciul său de video streaming și în România.